روستـای کنگ روستـای کنگ روستـای کنگ روستـای کنگ روستـای کنگ روستـای کنگ روستـای کنگ روستـای کنگ

روستـای کنگ

روستای کنگ | ماسوله هزارساله

 

این روستا از سطح دریا ۱۷۰۰ متر ارتفاع دارد و در وسعتی برابر ۱۸۴ هکتار خودش را گسترده است. این روستا همچون نگینی بر دامنه ی کوه بینالود خودنمایی می کند و نگاه ها را به سوی خود می کشاند.

خانه های کنگ سبک خاصی دارند و با سوار شدن بر دوش هم تا آسمان رفته اند تا زمین کمتری اشغال شود و روستا به راحتی در سینه کش کوه جای گیرد. این روستای به ظاهر کوچک با دیدنی های خاص خودش انتظارتان را می کشد پس دل به کوچه هایش بسپارید و آن را کشف کنید...

معماری و ساختار روستا | ساده اما تماشایی

خانه ها در روستای کنگ به صورت پلکانی و متراکم استقرار یافته اند. در این نوع معماری بام هر خانه نقش حیاط خانه ی بالایی را بر عهده دارد و خانه ها بر روی یکدیگر ساخته می شوند. سقف خانه ها مسطح و دیوارهای آنها گلی می باشد و مصالح مورد استفاده در آنها را سنگ، خشت و چوب تشکیل می دهد. خانه ها معمولا بیش ار دو یا سه طبقه دارند و تمامی طبقات آن از پایین به بالا دارای استحکام خاصی هستند. با اتصال محکم کف ساختمان به زمین به وسیله پی های سنگی برآمده از زمین دوام آنها تصمین می شود و وجود سطوح کاهگلی، پنجره های مربع شکل و ایوان های چوبی نمایی خاص به آنها می بخشد. ایوان ها شاخص ترین عنصر خانه ها در کنگ می باشند و در زبان محلی به آنها پیشگاه گفته می شود.

با توجه به اقلیم، جهت باد و جهت تابش خورشید در منطقه، خانه ها در راستای شمال شرقی جنوب غربی احداث شده اند تا موجب صرفه جویی در مصرف انرژی برای گرم کردن و خنک کردن خانه شود. همه ی ویژگی های روستا اعم از نحوه قرار گرفتن بستر سنگی، مصالح سنگی بدنه ها و کف مسیر معابر، ایوان های چوبی نه چندان منظم خانه ها و ... همگی از مشکلات اقلیمی حکایت دارند که ساکنان در حال دست و پنجه نرم کردن با آنها هستند.

باغات روستا از نظم خاصی پیروی می کنند و در میان دو دره اصلی محدوده روستا به صورت دو رشته در یک آرایش خطی قرار گرفته اند. نحوه استقرار آنها از شکل منابع اصلی آب روستا یعنی دو رودخانه ی آن، پیروی می کند و بیشترین دسترسی را به آنها دارد. این روستا حدود ۷۳ کیلومتر راه باغی و کشاورزی داردکه مردم از آنها استفاده می کنند.

پوشش گیاهی کنگ | بهشت گیاهان دارویی

مهم ترین درختان میوه در روستا، درخت گیلاس و آلبالو می باشد اما در ارتفاعات گیاهان دیگری نیز به چشم می خورند. گیاهان دارویی نظیر پرسیاووشان، خاکشیر و گل گاوزبان در این منطقه یافت می شود. گیاهان بالشتکی گل سفید و صورتی نیز در طبیعت روستا وجود دارند که به زبان محلی به آن ها خارکوله می گویند و نوعی گیاه شبیه به گل گلایل نیز دیده می شود که در زبان محلی سرشک نام دارد.

معنای نام روستا

کنگ در لغت به دو معنا تعبیر می گردد ؛ این واژه از یک سو به پرنده ای قوی پنجه اشاره دارد که در مناطق کوهستانی زندگی می‌کند و از سوی دیگر به معنای دژی مستحکم در نظر گرفته می شود.

در لغت‌نامه‌ دهخدا معنای مختلفی برای این واژه وجود دارد که از جمله ی آنها می توان به بال پرندگان، شاخه‌ درختان و دست انسان اشاره کرد.

معنایی که اکثر محلی ها آن را قبول دارند، دژ مستحکم است که می تواند به دلیل موقعیت استراتژیک تپه های این منطقه و یا وجود دژباستانی روستا به نام قلعه حصار باشد.

بهترین فصل سفر

روستای کنگ به سبب ییلاقی بودن در بهار و تابستان طرفداران زیادی دارد اما در هر فصلی می تواند با جلوه ای تازه به استقبال شما بیاید:

بهار: اولین فصل سال، موسم شکوفه باران است و جلوه ای خاص در روستا مشاهده می گردد.

تابستان: میوه ها بر روی درختان جلوه گری می کنند و تصویری تازه را به نمایش می گذارند.

پاییز: پاییز کنگ هم به سبب رنگارنگی برگ ها و طبیعت مسحور کننده اش معروف است.

زمستان: هوا سرد می شود اما لباس سپید برفی روستا نیز ارزش دیدن دارد.

 

 

آرشیو تاریخی

اندازه فونت و ظاهر متن باش
S M T W Th F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

آخرین مطالب

روستای نغندر
روستای نغندر
روستای کردینه
روستای کردینه